Авокадо в бекон
Необходими продукти:
20 лентички бекон
1 голямо авокадо
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Обелете и нарежете авокадото на тънки резени и увийте всеки един от тях в бекон. Изпечете хапките за 5-10 минути, докато беконът придобие хрупкав вкус.
Варени яйца с бекон
Необходими продукти:
4 рохко сварени яйца
8 лентички бекон
1 чаша галета
1 сурово яйце
Начин на приготвяне:
Увийте всяко от яйцата с две лентички бекон и се старайте да покриете цялата повърхност на белтъка с бекон. Разбийте суровото яйце в една купа, а в друга - сложете галетата.
Оваляйте всяко от яйцата първо в суровото яйце, а след това в галетата. Запържете яйцата в тиган с мазнина за няколко минути, докато панировката стане тъмнозлатиста. Разрежете яйцата на половинки и ги поднесете топли.
Ябълков пай с бекон
Необходими продукти:
6 ябълки
2/3 чаша захар
2 с.л. брашно
2 с.л. канела
щипка сол
8-10 лентички бекон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. През това време обелете и нарежете ябълките на тънки резени. В купа сипете брашното, захарта, канелата, вода и солта и ги разбъркайте, докато сместа се хомогенизира. Полученото тесто разточете върху намазнена тава и направете ръбче, с което да покриете и вътрешната част на стената на тавата.
Върху тестото наредете ябълките, а върху тях вплетете парченцата бекон едно в друго под формата на шахматна дъска. Изпечете пая за един час и го нарежете, когато се охлади.