Необходими продукти:
2 големи връзки босилек
200 г сирене "Пекорино" (или друго козе сирене)
50-60 г сирене "Пармезан"
100 г кедрови ядки (може и орехи)
3 скилидки чесън
250 мл зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Запечете кедровите ядки в тиган без мазнина, докато започнат да ухаят. Измийте босилека и го подсушете. Обелете чесъна.
Пюрирайте с блендер или хаванче съставките (в зависимост от това дали искате да се усещат ядките или да са напълно смлени до хомогенност) и добавете след това на тънка струйка зехтина при непрекъснато пюриране.
Овкусете соса със сол и го съхранявайте в хладилник. Този класически италиански сос е подходящ за паста, салати или като подправка за препечен хляб.
Сос "Песто"
Да си го приготвим у дома
37292