Необходими продукти за 4 порции:
4 филета от сьомга без кожа и кости, прибл. 150 г всяко
За маринатата:
100 мл марината териаки
100 мл соев сос
1 с.л. сос от стриди
За гарнитурата:
2 домата
1 жълта чушка
½ краставица
1 с.л. нарязан кориандър или магданоз
2 с.л. зехтин
1 с.л. прясно изстискан лимонов сок
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за маринатата. Поставете филетата в плосък съд и ги залейте с маринатата. Оставете да се мариноват за 2-3 часа. Извадете рибата, попийте излишната марината от филетата и ги изпечете на скара от всяка страна по 1-2 минути. Рибата е готова, когато е леко розова в средата.
Още един вариант за приготвяне на сьомга: