Сьомга териаки с пъстра гарнитура

Това е една от най-подходящите за печене на скара риби

сьомга
Снимка: iStock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти за 4 порции:
4 филета от сьомга без кожа и кости, прибл. 150 г всяко

За маринатата:
100 мл марината териаки
100 мл соев сос
1 с.л. сос от стриди

За гарнитурата:
2 домата
1 жълта чушка
½ краставица
1 с.л. нарязан кориандър или магданоз
2 с.л. зехтин
1 с.л. прясно изстискан лимонов сок
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за маринатата. Поставете филетата в плосък съд и ги залейте с маринатата. Оставете да се мариноват за 2-3 часа. Извадете рибата, попийте излишната марината от филетата и ги изпечете на скара от всяка страна по 1-2 минути. Рибата е готова, когато е леко розова в средата.

Още един вариант за приготвяне на сьомга:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти