В днешния ден решихме да ви предложим пет различни рецепти за направата на супа с паста. Всяка рецепта може да бъде променена според вашия личен вкус, за да ви бъде още по-вкусна.
Хубавото на супата е, че едновременно засища и стопля, така че какво по-хубаво за хапване в студеното време!
Супа с червен боб и паста
Необходими продукти:
50 г дребна паста
2 с.л. зехтин
1 глава стар лук
4 сушени чушки
1 морков
1 глава бяла ряпа
200 г алабаш
малък корен целина
400 г нарязани домати от консерва
1 с.л. доматено пюре
400 г червен боб
2-3 стръка прясна целина
1/2 връзка пресен магданоз
1.5 л вода
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Лукът, сушените чушки, морковът, ряпата, алабашът и коренът целина се нарязва на дребно. Зехтинът се загрява в тенджера. Лукът се задушава в него за 5 минути. Добавят се кореноплодите, доматите от консерва, доматеното пюре и сушените чушки. Подправя се със сол и пипер. Налива се водата, разбърква се добре и се покрива с капак. Когато заври, температурата се намаля и варенето продължава 30 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
Добавя пастата. Оставя се да ври още 7-9 минути без капак. Накрая се добавя и отцеденият червен боб. Супата се подправя с наситнените листа целина и магданоз. Оставя се да покъкри още 2-3 минути, след което се сваля от котлона.
Градинарска зеленчукова супа с паста
Необходими продукти:
200 г паста с формата на мида
300 г броколи
400 г зеле
50 мл олио
1 морков
2 л. вода
лимонов сок, магданоз
Начин на приготвяне:
Броколите, зелето и морковът се нарязват на ситно. Олиото се загрява в дълбока тенджера. Зеленчуците се задушават в него. Когато омекнат, се заливат с водата и се оставят да се варят на тих огън около 20 минути.
Овкусява се със сол, пипер и лимонов сок. Добавя се пастата и се доварява още 9-10 минути. Супата се поднася поръсена с наситнен магданоз.
Доматена супа с паста
Необходими продукти:
1 л настъргани домати
3 с.л. зехтин
400 г бял боб от консерва
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
200 мл сухо бяло вино
4 с.л. маслини без костилки
100 г дребна паста (макарони)
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещения зехтин за 3 минути. След това се налива виното и температурата се намалява. Оставя се още 3 минути на котлона. Прибавят се доматите и се разбърква. Продуктите се пренасят в тенджера. Долива се 1 л вода и се слага да заври. Когато това стане, се добавя бобa и нарязаните на кръгчета маслини. Вари се 10 минути, като от време на време се разбърква.
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода до полуготовност, около 4 минути, след което се добавят в супата. Съдът се затваря с капак и се оставя за още 6 минути на котлона.
Пилешка супа с паста
Необходими продукти:
3 с.л. дребна паста
6 пилешки бутчета
3 с.л. зехтин
3 парчета бекон
1 глава лук
1 с.л. нарязан на ситно магданоз
1 морков
1-2 стръка целина
2 картофа
1 л пилешки бульон
200 г замразен грах
6 парченца пармезан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Част от зехтина се загрява и в него се запържва пилешкото до златисто. Беконът, картофите, морковът, лукът и целината се нарязват на малки кубчета и се пържат при непрестанно бъркане.
Зеленчуците се заливат с горещия бульон. Добавя се месото, подправя се със сол и пипер на вкус и се вари до готовност. След това бутчетата се вадят, добавя се грахът и пастата и се вари още 10 минути. Супата се разпределя в чинии. Във всяка се слага по едно бутче, парче пармезан, поръсва се с магданоз и се поднася.
Италианска супа с макарони
Необходими продукти:
200 г макарони
20 г масло
60 г кашкавал
2 яйца
1 л бульон зеленчуков
30 г брашно тип 500
връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Зеленчуковият бульон се слага да зари, след което се прецежда. Слага се отново да ври. Отделно се прави запръжка от маслото и брашното, която се разрежда с бульона. В полученото се пускат натрошените макарони. Варят се около 20 минути. Подправят се черен пипер и сол на вкус. Супата се застройва с яйцата и лимоновия сок. Сервира се поръсена със супена лъжица настърган кашкавал и накъсан магданоз.
Още няколко наши любими рецепти:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?