Ориз със зеленчуци
Необходими продукти:
2 ч.л. зехтин или олио
100 г бекон, нарязан на ситни кубчета
4 стръка пресен лук, нарязан на ситни колелца
1 чаша грах (от консерва)
1 чаша царевица (от консерва)
1 прясна чушка, нарязана на ситно
1 разбито яйце
400 г ориз
1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
В по-дълбок тиган запържете бекона и лука в малко мазнина на средна темпeратура, докато месото стане златисто.
Добавете граха, царевицата, чушката и разбъркайте за няколко минути. Прибавете яйцето и предварително сварения ориз и ги запържете за още няколко минути. Овкусете ястието със соев сос.
Салата с авокадо и риба тон
Необходими продукти:
250 г паста
300 г риба тон (от консерва)
100 г артишок (само вътрешната месеста част)
1 обелено авокадо
2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в леко подсолена вода. Поставете я в купа и добавете рибата тон, нарязаните на ситно артишок и авокадо. Накрая поръсете салатата със сол, пипер, лимонов сок и стръкчета магданоз или друга листна подправка по ваш избор.
Пилешка супа
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
2 стръка праз лук, нарязан на ситно
1 морков
2 стръка селъри
2 л пилешки бульон
150 г фиде
180 г грах (от консерва)
250 г сварени пилешки гърди
магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте котлона и добавете мазнината и запържете праз лука за няколко минути. Добавете нарязаните на ситно моркови и селъри и ги разбъркайте, докато поомекнат. Прибавете бульона и сварете фидето в него. Накрая сипете граха и предварително сварените и нарязани пилешки гърди. Овкусете супата с листа от магданоз и нека поври още няколко минути преди да я сервирате.