Необходими продукти
1 кг. картофи
3 яйца
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
4-5 с. л. зехтин
2 домата
босилек, сол и черен
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете картофите на едро ренде. Овкусете ги е зехтин, сол, босилек и черен пипер.
За заливката смесете яйцата и сиренето. Поръсете тавичка с галета, разпределете картофите и залейте с яйцата и сиренето.
Когато пататникът придобие златиста коричка, го поръсете с кашкавал и отново го запечете.
За финал декорирайте с домати.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още рецепти за торта:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна