Необходими продукти (за 4 порции):
1 патладжан
1 чушка
2 скилидки чесън
4–5 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят за трийсетина минути да се задушат.
Белят се и се режат на кубчета. Скилидките чесън се смачкват или счукват. Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към сипаните в купа патладжан и чушка. Накрая кьопоолуто се овкусява със сол и черен пипер и се добавя зехтинът.
Разбърква се добре и се оставя да престои в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб. По желание може да му се добави 1 с. л. заквасена сметана или майонеза.
По-горе във видеото можете да видите алтернативна рецепта за направата на кьопоолу по индийска техника.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!