Необходими продукти:
20 средно големи гъби
30 г масло
100 г сирене Бри
черен пипер
сол
връзка пресен лук
50 г масло
2 големи скилидки чесън
връзка магданоз
1/2 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата им. Не ги хвърляйте.
Може да ги задушите в масло за гарнитура на друго ястие или да ги сготвите в тиган, заедно с пилешки хапки.
Разтопете маслото в тиган и сложете гъбите без пънчета.
Разклатете тигана и ги обърнете, за минута, докато добият златист цвят. Прехвърлете ги в съд за печене. Поставете по парче сирене Бри във всяка гъба.
В същия тиган стопете маслото и сложете нарязан на ситно пресен лук, чесън и магданоз. Налейте и бялото вино. Кипнете, след това намалете на бавен огън.
С лъжица сложете от сместа върху всяка гъба. Поръсете с прясно смлян черен пипер и сол.
Печете на 200 градуса, до готовност, докато сиренето се стопи, а гъбите са се изпекли. Поднесете топли.