Как се правят мариновани яйца

Стига сме ги боядисвали, нека ги мариноваме

Как се правят мариновани яйца
Снимка: netinfo
1 от общо 3 гласа

Мариновани яйца често могат да се видят в английските пъбове, където те кротко киснат в огромни буркани и чакат бирата да остърже стомасите на посетителите.

Кръчмарската версия се характеризира със забележима липса на цвят, докато рецептата, която ви предлагаме има съсвем отчетлив колорит, а вкусът е забележителен.

Необходими продукти за 6 порции:

6 твърдо сварени яйца
½ ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. сок от мариновано червено цвекло
1 с. л. горчица
1 с. л. сол
1 с. л. семена от копър
1 с. л. синапено семе
2 шушулки кардамон
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 скилидки чесън, нарязани на филийки

Начин на приготвяне:

1. Слагат се да заврат оцетът, сокът от червеното цвекло, горчицата, солта, семената от копър и от синап. Оставят се да врат 10 мин.

2. Обелените яйца и лукът се заливат с топлата марината. На другия ден са готови за ядене. По този начин яйцата могат да се съхранят около седмица.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти