Мариновани яйца често могат да се видят в английските пъбове, където те кротко киснат в огромни буркани и чакат бирата да остърже стомасите на посетителите.
Кръчмарската версия се характеризира със забележима липса на цвят, докато рецептата, която ви предлагаме има съсвем отчетлив колорит, а вкусът е забележителен.
Необходими продукти за 6 порции:
6 твърдо сварени яйца
½ ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. сок от мариновано червено цвекло
1 с. л. горчица
1 с. л. сол
1 с. л. семена от копър
1 с. л. синапено семе
2 шушулки кардамон
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 скилидки чесън, нарязани на филийки
Начин на приготвяне:
1. Слагат се да заврат оцетът, сокът от червеното цвекло, горчицата, солта, семената от копър и от синап. Оставят се да врат 10 мин.
2. Обелените яйца и лукът се заливат с топлата марината. На другия ден са готови за ядене. По този начин яйцата могат да се съхранят около седмица.