Необходими продукти за 4 порции:
500 г обезкостена телешка плешка
150 г гъби
5–6 глави лук
1 зелена чушка
1 домат
1 ч. ч. олио
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
100 г кашкавал
4 яйца
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
люти чушки по желание
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на едро, гъбите се режат на филийки, а доматът и чушката – на малки парчета.
2. Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото и се похлупва, за да се задуши. Лукът и гъбите се пържат отделно в останалата част от олиото. Добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат под капак.
3. Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя със сол, червения пипер, чубрицата и черен пипер. Разбърква се и се оставя да ври около 10 минути.
Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят, поръсват се с наситнен магданоз и по желание се сервират с люта чушка.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!