Необходими продукти:
240 г сусам
80 мл олио от гроздови семки
(слънчогледово олио или зехтин)
Начин на приготвяне:
Сусамът се сипва в тава и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбърква, докато стане златист.
След това се охлажда и се смила в блендер или кафемелачка.
Малко по малко се налива от олиото, докато се получи желаната гъстота. Съхранява се в стъклен съд.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Консервиране и съхраняване на чесън
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!