Съхранявайте месото в отделението за месо или в най-студената част на хладилника.
Дръжте суровото месо отделно от вече обработени и готови за консумация храни.
За да замразите във фризера, увийте парчето месо в алуминиево фолио, дебело найлоново фолио или пликче за фризер, като се опитате да намалите максимално контакта с въздуха с притискане.
Сложете и дата на пакета.
Замразявайте мляното месо максимум 3 месеца; останалите - до 6 месеца.
Размразете в хладилника - малко по-дълъг процес, но пък и най-щадящ месото.
Ако ползвате микровълновата печка, я нагласете на степента за размразяване, като спазвате указанията за времетраене според теглото на мръвката.
От време на време обръщайте месото в съда, в който се размразява, за да могат енергийните вълни да достигнат до всяка негова част.