Необходими продукти:
250 г сухо мляко
4 с.л. натурално какао
200 мл. вода
220 г кристална захар
100 г масло
Начин на приготвяне:
Смесете в купа сухото мляко и натуралното какао и хубаво разбъркайте, така че да се смесят много добре.Налейте 200 мл. вода в тенджерка, добавете захарта и я сложете на бавен огън на котлона.
Бъркайте, докато се стопи. След това добавете маслото.
Отново разбъркайте, докато се стопи.
Свалете тенджерката от котлона и изсипете в нея сухата смес от сухо мляко и какао.
След като хубаво сте я разбъркали, прекарайте шоколада през цедка, за да се уверите, че не са останали никакви бучици.
Налейте в буркани с капак и оставете добре да изстине.
При добре затворени капаци, шоколадът може да издържи до 2 седмици.
Още една рецепта за направата на домашен течен шоколад можете да видите ТУК!