
* Не добавяйте много сол, когато печете слънчоглед, защото можете много лесно да го пресолите и да го направите негоден за консумация.
* Когато го сложите във фурната, най-добре това да е в тавичка, която е достатъчно голяма, за да се разпредели равномерно цялото количество семки. В противен случай рискувате някои семки да се препекат, а други да останат сурови.
* Непрекъснато разбърквайте ядките, докато се пекат, за да не изгорят.
* Преди да започнете същинската част с печенето, измийте слънчогледа хубаво или го напръскайте с вода и разбъркайте, за да полепне солта по всяка семка.
* Извадете слънчогледа малко преди да се е изпекъл напълно, защото рискувате да бъде горчив.
* Не го оставяйте на изключен уред - докато топлината му се отнеме, семките могат да станат твърде препечени.
* При термична обработка слънчогледът губи своите полезни вещества. Специалистите ни предлагат само да го изсушаваме, не да го изпичаме. Освен това се оказва, че той е доста полезен за сърцето и понижаването на холестерола, ако не прекаляваме с употребата му, разбира се.