Как да си изпечем слънчогледови семки

Ето и няколко ценни техники

Слънчогледовите семки са богати на витамин C и Е, а също и на фибри
Снимка: Thinkstock
1.33 от общо 6 гласа

* Не добавяйте много сол, когато печете слънчоглед, защото можете много лесно да го пресолите и да го направите негоден за консумация.

* Когато го сложите във фурната, най-добре това да е в тавичка, която е достатъчно голяма, за да се разпредели равномерно цялото количество семки. В противен случай рискувате някои семки да се препекат, а други да останат сурови.

* Непрекъснато разбърквайте ядките, докато се пекат, за да не изгорят.

* Преди да започнете същинската част с печенето, измийте слънчогледа хубаво или го напръскайте с вода и разбъркайте, за да полепне солта по всяка семка.

* Извадете слънчогледа малко преди да се е изпекъл напълно, защото рискувате да бъде горчив.

* Не го оставяйте на изключен уред - докато топлината му се отнеме, семките могат да станат твърде препечени.

* При термична обработка слънчогледът губи своите полезни вещества. Специалистите ни предлагат само да го изсушаваме, не да го изпичаме. Освен това се оказва, че той е доста полезен за сърцето и понижаването на холестерола, ако не прекаляваме с употребата му, разбира се.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти