Необходими продукти за 4 порции:
600 г филе от риба треска
250 г рулца от раци
2 месести червени чушки
2 лимона
1–2 скилидки чесън
зехтин за намазване
За маринатата:
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с. л. бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Магданозът, чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно в купа и се налива бялото вино.
2. Рибното филе и рулцата раци се нарязват на еднакви по големина кубчета. Смесват се и се заливат с маринатата.
3. Чушките се нарязват на едри парчета, а лимоните – заедно с кората – на дебели полумесеци.
4. Дървените шишчета се натриват с разрязаните скилидки чесън и на тях се нареждат парче риба, лимон, чушка и рачешко рулце.
5. Пекат се върху намазана със зехтин скара, като се обръщат периодично, докато се изпекат от всички страни.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!