Да си направим хляб със семена

Нищо по-хубаво от домашно изпечен хляб

Да си направим хляб със семена
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

В тази рецепта се ползва брашно от лимец най-вече защото е здравословно, но и защото придава по-добър аромат на хляба.

Можете да експериментирате с различни видове брашна и семена, по ваш вкус.

Необходими продукти:

260 грама брашно (тази рецепта е с 160 грама бяло брашно и 100 грама брашно от лимец)
150 мл. топла вода
4 грама суха инстантна суха мая
2-3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
Микс семена (сусам, лен, мак, семена чиа, слънчоглед, тиквени или други ядки по ваш избор)

Начин на приготвяне:
Накиснете ядките и семената в топла вода за около 15 минути. В голяма купа смесете всички продукти и добавете ядките и семената.

Замесете тестото и го оставете да втаса за около час, на топло.

След като удвои размера си го размесете отново, оформете го в желаната форма и поставете в тава за печене.
Покрийте го с фолио и оставете да втаса отново.

Печете в предварително загряна фурна на 180 С около 20 минутки.

Извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа. Оставете хляба да почине около 15-20 минути преди да го разрежете.

И една видео рецепта за картофен хляб:

Други рецепти за хляб:

Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти