Салата
Необходими продукти:
3-4 средни тиквички
3 с.л. зехтин
сокът от два лимона
настъргана кора от 1 лимон
1/2 ч.л. сол
пипер на вкус
1/4 чаша накъсан магданоз и босилек
Начин на приготвяне:
Измийте, обелете и настържете тиквичките, a към тях добавете останалите съставки и разбъркайте салатата. По желание можете да прибавите чери домати, сурови бадеми и козе сирене.
Фритата
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
1/2 глава червен лук
1 зелена чушка
1 тиквичка
1 чаша царевица от консерва
сол на вкус
8 яйца
Начин на приготвяне:
В тиган сипете зехтина и запържете лука и чушките, които предварително сте нарязали на ситно. Добавете и тиквичката, нарязана на тънки шайби, заедно с царевицата и солта. Добавете яйцата, които предварително сте разбили в купа, и запържете фритатата до златисто.
След това я запечете за няколко минути във фурната.
Печени пръчици
Необходими продукти:
5-6 с.л. галета
5-6 с.л. брашно
2 яйца
2 средно големи тиквички
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180-200 градуса. Смесете солта с галетата, а в други две купи сипете брашното и двете разбити яйца.
Нарежете тиквичките на пръчици с дължина 5-6 см и дебелина около 1 см и първо ги сложете в брашното, след това в яйцата и накрая ги оваляйте хубаво в галетата.
Подредете пръчиците в тава върху хартия за печене и ги запечете за около 25 минути до образуване на златиста коричка.