Чили кон карне

Техника

Чили кон карне
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време за приготвяне: 1 час

Необходими продукти за 2 порции:

500 г кайма (60% телешко и 40% свинско)
1 с. л. олио
1 глава лук
4–5 скилидки чесън
3–4 люти чушки (печени)
400 г домати от консерва
200 мл доматен сос
400 г бял боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион
сол на вкус
заквасена сметана за гарниране

за салцата „Pico de Gallo“:
1 домат
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка
зехтин, сол, чесън на прах и пресен кориандър на вкус

Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари.
2. Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса.
3. Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1 час.

4. Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат наситно.
5. Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре.
6. Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца „Pico de Gallo“.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още с чили:

Вкусно телешко с чили
Гозба с чипс и чили
Чили за здраво сърце
Огненото дете на южните щати

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти