Спагети с яйца и бекон
Необходими продукти за 4 порции:
1 пакет спагети
300 г бекон
300 г пекорино
4 яйца
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите според указанията на опаковката. Прецедете ги, като оставите 1/2 чаша от водата, в която сте ги варили.
Запържете нарязания на тънки ивици бекон, докато стане хрупкав, и запазете половината от мазнината, в която сте го запържили.
В купа сипете спагетите, добавете мазнината от бекона и 1/2 чаша вода от варенето на пастата. Разбъркайте спагетите, прибавете бекона, пипера, солта и отгоре настържете пекориното.
Поднесете ястието, а във всяка чиния сложете по едно яйце, изпържено на очи.
Спагети с маслини, каперси и печени чушки
Необходими продукти за 4 порции:
1 пакет спагети
3 с.л. зехтин
1/2 чаша черни маслини
1/2 буркан печени червени чушки
2 с.л. каперси
сокът от два лимона
няколко стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите според указанията на опаковката и запазете 1/2 чаша от водата, в която сте ги варили.
Запържете леко нарязаните на ситно маслини, чушки и каперсите. После ги добавете към спагетите, заедно с отделената вода, овкусете с магданоза, нарязан на ситно, a за финал поръсете порциите със сока от лимон.
Спагети с броколи и шам фъстък
Необходими продукти за 4 порции:
1 пакет спагети
500 г броколи
2 с.л. зехтин
3/4 чаши пармезан
3/4 чаши суров шам фъстък
сокът от 1 лимон
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете спегетите според указанията на опаковката и запазете 1/2 чаша от водата, в която сте ги варили.
Задушете броколите със зехтина и разбъркайте половината от тях в блендер заедно с 2/4 чаши шам фъстък и 2/4 чаши пармезан. Получения сос добавете към спагетите заедно с останалите цели броколи, подправките, сока от лимон, 1/4 чаша шам фъстък, 1/4 чаша пармезани, разбъркайте и сипете в чинии.