Необходими продукти:
500 гр спанак, измит и добре изцеден
120 гр бекон, нарязан
щипка розмарин
2 чаени чаши прясно мляко
1 малка глава лук, нарязана на ситно
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете бекона до златисто в сух тиган. Извадете от тигана и отцедете върху домакинска хартия. Отделете излишната мазнина от тигана, като оставите около 1 супена лъжица. Добавете спанака, лука и розмарина. Задушете като разбърквате, докато спанака и лукът омекнат.
Поставете в кухненски робот спанака и бекона и пасирайте. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете мляко до желаната гъстота. Отново овкусете, ако е необходимо. Подгрейте супата, но да не завира и поднесете.