Великденска супа

Идеи за празничната трапеза

Великденска супа
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Ако тази година сте решили да разнообразите великденската си трапеза, списание "Меню" ви предлага една празнична рецепта.

В нея освен традиционното агнешко, присъства и сезонната свежест, представена от лапада, пресния лук и джоджена.

Необходими продукти за 4 порции:
400 г агнешки дреболии
1 малка глава лук
1 връзка пресен лук
10 листа лапад или спанак
50 г масло
½ ч. ч. ориз
2 жълтъка
1 ч. л. брашно
3 с. л. сок от лимон
3 с. л. пресен джоджен
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови, се изваждат от бульона и като поизстинат, се нарязват.

2. Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2-3 мин., слагат се нарязаният лапад, измитият ориз и всичко се залива с прецедения бульон. Ако има нужда, се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.

3. Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и брашното. Прибавя се към тях по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти