Необходими продукти за 4 порции:
250 г кайма смес
1 к. ч. ориз
1 яйце
5 стръка магданоз
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
1 морков
50 г корен целина
300 г консервирани домати
2 стръка целина
1 1/2 ч. л. сол
брашно за овалване
За застройката:
3 с. л. кисело мляко
1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. Каймата се омесва с 1/2 от ориза, яйцето, 3 стръка нарязан на ситно магданоз, 1/4 настъргана на ренде глава лук и 1/2 от чубрицата, посолява се и се оформят топчета, които се овалват в брашно.
2. В тенджера с 2 л студена вода се слага останалият нарязан на ситно лук и се добавят нарязаните на кубчета морков и целина. Посолява се, оставя се да кипне и се вари на тих огън 15 минути.
3. След това се поставят набрашнените топчета и обелените и нарязани на ситно домати и се вари още 15 минути. Прибавя се останалият ориз и 5 минути преди тенджерата да се отстрани, се поръсва с останалата чубрица и наситнените листа целина.
4. Киселото мляко се разбива с жълтъка и в получената смес се сипват на тънка струя 3 черпака от бульона, като непрекъснато се разбърква.
5. Супата се сваля от огъня, застройва се и се сервира поръсена с останалия наситнен магданоз.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!