Необходими продукти:
1/4 чаша масло
1/2 чаша нарязана целина
1/2 чаша нарязана зелена чушка
3/4 чаша нарязан лук
3/4 чаша нарязан морков
2 с.л. брашно
1 л пилешки бульон
3 чаши настъргано сирене "Чедър"
сол
черен пипер
3 с.л. листенца от невен
1 чаша мляко
1 чаша сметана
2 с.л. шери
нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Задушете в разтопеното масло целината, чушката, лука и морковите за десетина минути. Добавете брашното, като бъркате, и постепенно налейте бульона.
Варете, докато леко се сгъсти. Намалете огъня и постепенно изсипете сиренето, като бъркате. Добавете солта, пипера, млякото, сметаната, шерито и невена.
Усилете огъня да се загрее супата, но без да завира. Сервирайте с листа целина.
Супа със сирене
И листенца невен
12201