
Необходими продукти за 4 порции:
500 г целина
100 мл зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
600 мл вода
кубче зеленчуков бульон
2 дафинови листа
бял пипер
2 круши
сол
За сервиране:
течна готварска сметана
парче прясна круша
стръкчета див лук
балсамико
Начин на приготвяне:
Задушете нарязаните лук и чесън в зехтина. Добавете 600 мл вода, зеленчуковото бульонче, дафиновите листа, бял пипер. Нарежете крушите, пуснете ги в бульона.
Обелете и измийте целината, нарежете я и я добавете към супата. Оставете да къкри 30 минути. Извадете дафиновия лист и пасирайте. Сервирайте с течна сметана и украсете с резен круша, стръкчета див лук и малко балсамико.