Необходими продукти:
1 тиквичка
2 малки картофа
8-10 броя гъби
2 малки домата
3-4 стръка пресен лук
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици ориз
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка масло
сол
черен пипер
копър
лимон
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичката и картофите на кубчета, почистените и измити гъби на малки парчета, а лука на колелца.
В зехтина задушаваме за няколко минути картофите, а след това добавяме тиквичката, гъбите и лука. Посоляваме леко, прибавяме съвсем малко вода и задушаваме зеленчуците до омекването им. Поръсваме ги с брашното и разбъркваме.
В следващата фаза слагаме обелените, настъргани или пасирани, домати, 4 чаени чаши студена вода и оставяме супата на умерен огън да кипне. После идва ред да сложим ориза и варим още 10-15 минути. Посоляваме супата на вкус (ако е необходимо), добавяме черен пипер, масло и оттегляме ястието от котлона.
Поднасяме супата със ситно нарязан копър и резенче лимон.
Супа от тиквички, картофи и гъби
Да се разтоварим от тежките ястия
23319