Необходими продукти:
300-400 г свинско месо (нарязано на парчета)
2 малки сухи червени чушки (или 1 по-голяма)
1 глава кромид лук
2 моркова
2 картофа
2 супени лъжици домашна лютеница
1 топка фиде
магданоз
целина
чубрица
едър лют червен пипер
сол
За застройката:
2 жълтъка
3 супени лъжици кисело мляко
черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера запържваме ситно нарязаното месо до омекване, добавяме и ситно нарязания лук, след което ги задушаваме леко и доливаме вода.
Когато тя заври, поръсваме със сол на вкус, прибавяме нарязаните картофи и морковите. Щом картофите са готови, пускаме и фидето в тенджерата заедно с лютия червен пипер, начупените на дребно сухи чушки, лютеницата и чубрицата.
Варим сместа още пет минути на средна степен на котлона. Когато всички продукти са сварени, махаме супата от котлона и я застройваме по познатия начин - първо слагаме малко от горещия бульон при застройката, разбъркваме и изсипваме течността обратно в супата на тънка струя. Накрая поръсваме ястието със ситно нарязан магданоз и целина.
Супа от свинско месо
И сухи червени чушки
98822