Необходими продукти:
250 г изчистени и нарязани на лентички червени камби
1 глава лук (нарязан на парченца)
3 скилидки чесън (накълцан)
1 и 1/2 чаена чаша доматено пюре
500 мл зеленчуков бульон от кубче
1 люта чушка
сол и черен пипер
3 супени лъжици олио/зехтин
захар и малко сода
5–6 листа нарязан босилек
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти в тенджера, без подправките. Поставяме ги на котлона и ги оставяме, докато камбите се сварят.
След това ги махаме от печката и добавяме подправките и солта. После прибавяме захарта, содата и разбъркваме. Оставяме супата леко да изстине и я пасираме.
Прецеждаме сместа през цедка, за да отстраним неприятните люспи на камбите. Поставяме я отново на котлона и я оставяме да заври.
Преди сервиране, украсяваме ястието с листа босилек. Ако я предпочитаме поднесена студена, слагаме и лъжица кисело мляко.
Супа от камби
Това е новият ми кулинарен фаворит
8067