Необходими продукти:
1 чаена чаша червена леща
4 средни картофа
около 1 чаена чаша обелена и нарязана на кубчета глава целина
1 глава кромид лук
1 среден морков
2 супени лъжици сушен зеленчуков микс
1/3 чаена лъжичка къри на прах
бял пипер на вкус
2 супени лъжици краве масло
хималайска сол
прясно изцеден лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на кубчета картофите, същото направете и с целината. Сложете ги в тенджера, към тях прибавете нарязания на едро морков, измитата леща и лука (нарязан на четвъртини).
Покрийте зеленчуците с вода и ги варете до готовност на средна степен на котлона. Към края на варенето добавете сушените зеленчуци, маслото и кърито. При нужда сипете още малко вода.
Оставете всичко това да поизстине малко и го пасирайте до получаване на крем супа. Овкусете я с хималайска сол и прясно изцеден лимон на вкус, както и с бял пипер.
По желание можете да сложите крутони и лъжичка заквасена сметана към всяка порция.
Превъзходна крем супа
С леща и картофи
20077