Необходими продукти:
500 г пилешка кайма
фиде
2 моркова
1 глава кромид лук
2 кубчета пилешки бульон
сух риган
пресен босилек
лимон
зехтин
сол
черен пипер
щипка къри
За застройката:
1 жълтък
3 супени лъжици кисело мляко
Начин на приготвяне:
Осоляваме каймата и прибавяме към нея риган и черен пипер. Слагаме водата да заври в тенджерата, а през това време с мокри ръце оформяме топчета от месото и ги слагаме във врящата вода.
Прибавяме и ситно нарязаният лук и моркови, след което намаляваме котлона и оставяме съставките да къкрят. Добавяме кубчетата бульон, риган на вкус, кърито и зехтин.
Поръсваме фидето и изчакваме сместа да поври още малко. Когато топчетата са напълно готови, махаме супата от печката и я овкусяваме с прясно смлян черен пипер.
Разбъркваме ястието много добре и внимателно заливаме продуктите за застройката с горещ бульон и ги връщаме в супата.
Сервираме я с пресен босилек и лимонови резенчета.
Пилешка супа топчета с риган и босилек
Колко малко му трябва на човек
10861