Необходими продукти за 4 порции:
1/2 пиле (600 г)
1 глава лук
50 г корен от целина
1 морков
30 г краве масло
2–3 домата
1/4 връзка магданоз
2–3 стръка целина
1 к. ч. фиде
5–6 зърна черен пипер
1 1/2 ч. л. сол
за застройката:
1 жълтък
1 к. ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Пилето се реже на 4 парчета и се измива. Поставя се в тенджера и се залива с 2 л студена вода. Кипва се и след като се отпени, се слага черният пипер.
2. Магданозът се измива, листата се отделят, а стеблата заедно със стръковете целина се завързват с конец и се добавят в тенджерата. Прибавят се лукът и целината, нарязани наситно. Посолява се и се вари още 30 минути на тих огън под капак.
3. Морковът се настъргва на ренде и се запържва в тиган с предварително сгорещеното масло за около минута. Слагат се обелените и нарязани наситно домати и също се запържват за минута.
4. Пилето заедно с магданоза и целината се изваждат от тенджерата. В нея се изсипват задушените моркови и домати и се варят около 15 минути. Пилешкото месо се накъсва на дребни парченца и се връща в тенджерата. Накрая се добавя фидето и след още 5–6 минути тенджерата се оттегля от огъня.
5. Жълтъкът и киселото мляко се разбиват в купичка и постепенно се наливат 2–3 черпака от бульона. Разбърква се и застройката се изсипва в тенджерата на тънка струйка. Поръсва се с нарязаните листа магданоз и се сервира.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Пет рецепти за супа с паста
Гореща супа за душата
Супа топчета в три стъпки
Вкусна супа за пет минути
Крем супа с карфиол