Необходими продукти:
400 г пилешко месо
1 кубче пилешки бульон
1 морков
1/2 глава лук
2-3 с.л. зехтин
2 с.л. масло
1 стрък селъри
2 картофа
1 с.л. брашно
1 чаша прясно мляко
100 г сирене чедър
щипка черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете месото заедно с бульона. Нарежете моркова, лука, селърито. Сипете в тенджера 2-3 с.л. зехтин и 1 с.л. масло. Сложете зеленчуците да се задушават. Щом се позадушат, сипете 100 мл вода и добавете картофите. Намалете огъня и оставете да покъкри 5 минути.
Налейте още малко вода. Обезкостете и нарежете пилешкото. Прецедете бульона, налейте половината при зеленчуците. Прибавете и месото.
Сложете тиган на котлона да загрява. Запечете леко брашното, добавете маслото. Щом се запържи, налейте прясното мляко, като бъркате.
Добавете и част от бульона. Настържете вътре сиренето чедър и бъркайте. Налейте и останалия бульон. Изсипете всичко в тенджерата със супата. Овкусете с черен пипер. Щом заври, дръпнете от огъня.
Сервирайте супата със стрък селъри, нарязан магданоз и парче чедър.
Пилешка супа
С добавка от сирене
15066