Печен карфиол на супа

По-вкусно е, отколкото звучи

Печен карфиол на супа
Снимка: Бон Апети
1 от общо 3 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

750 г карфиол
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 ч. ч. течна сметана
2 кубчета пилешки бульон
1 дафинов лист
1/2 ч. л. мащерка
3–4 с. л. зехтин
2 стръка копър
2 филии стар хляб
4–5 с. л. олио
масло за намасляване

Начин на приготвяне:

1. Карфиолът се накъсва на розички, които се подреждат в намаслена тава и се поръсват сьс зехтин. Добавят се необелените скилидки чесън и цялата глава лук. Пекат се до златисто около 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

2. Няколко изпечени розички карфиол се отделят за декорация на супата. Чесънът и лукът се обелват и заедно с карфиола се поставят в тенджера с 1,5 л гореща вода. Прибавят се кубчетата пилешки бульон, а когато супата кипне, се слагат мащерката и дафиновият лист. Вари се около 25 минути, дафиновият лист се изважда и супата се пасира.

3. В купичка към сметаната постепенно се долива около черпак от супата. Внимателно се разбива с тел и се връща в готовата супа. По желание може да се загрее, като се внимава да не кипне, защото сметаната може да се пресече.

4. Хлябът се реже на малки кубчета, които се поставят в тава. Поливат се с 4–5 с. л. олио и се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна до златисто, като се разбъркват 2–3 пъти.

5. Супата се сервира в купички, декорирана с карфиолени розички, кротони и поръсена със ситно нарязан пресен копър.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Още рецепти с карфиол:
Карфиол с таханов сос
Огретен с карфиол
Салата с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти