Къри супа

Да разтоварим менюто си след коледния кулинарен маратон

Къри супа
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:500 г телешко месо 
4 супени лъжици олио
1 главичка нарязан лук
1 голям морков
1 чили чушка
1 супена лъжица настърган пресен джинджифил
300 мл телешки бульон
300 мл вода
2 супени лъжици тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус
200 г краставица
2-3 стръка прясна мента

Сухи подправки:
1 дафинов лист
2 зърна кардамон
1 чаена лъжичка кориандър на семена
1 чаена лъжичка семена от копър
1 чаена лъжичка кимион

Приготвяне:
Запържете в мазнината лука и нарязаното на хапки месо. Добавете моркова, нарязан на едро, чушката и джинджифила.

В парче тензух сложете всички сухи подправки. Завържете го с конец, слагайки го при месото.

Залейте телешкото с бульона и водата и овкусете със сол и пипер. Сипете соевия сос и сварете супата, докато месото омекне на бавен огън. Може да го приготвите и в тенджера под налягане.

В купа извадете месото с решетъчна лъжица. Отстранете тензуха със сухите подправки и пасирайте моркова и джинджифила в бульона. Върнете месото в бульона, прибавете краставицата, нарязана на парченца и прясната мента. Варете няколко минути. Не преварявайте краставицата, за да остане плътна и леко твърда.

Ако желаете супата да е по-гъста, можа да я уплътните с малко нишесте, размито в студена вода или да увеличите количеството морков.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти