Необходими продукти:
3 чаени чаши моркови (настъргани на едро ренде)
1 ситно нарязан картоф
1/2 или 1 ситно нарязана малка глава лук
2-3 ситно нарязани скилидки чесън
1/2 чаена чаша готварска сметана
2-3 стръка ситно нарязан пресен магданоз
сол
2–3 литра вода
1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджера задушаваме чесъна и лука до омекване.
Добавяме морковите и разбъркваме сместа.
Оставяме я да ври около пет минути, а след това слагаме водата и картофа.
Варим супата до омекване на зеленчуците.
Посоляваме я. Когато махнем тенджерата от котлона, прибавяме сметаната и магданоза.
Изчакваме ястието да изстине и го пасираме.
Крем супа от моркови
Изобилие от витамини, събрани в една чиния
32838