Необходими продукти (за 4 порции):
2 печени червени чушки
200 г червена леща
1 среден картоф
1 средна глава кромид лук
2 средни домата (или 5-6 супени лъжици домати от консерва)
800-1000 мл вода
2-3 скилидки чесън
2-3 супени лъжици зехтин
1/4 чаена лъжичка кимион
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
В мазнината задушаваме нарязания на ситно лук, докато стане прозрачен. Към него добавяме първо картофа, нарязан на кубчета, а след това доматите и печените чушки, предварително обелени и нарязани на малки парченца.
След 10-15 минути прибавяме почистената и измита леща и наливаме водата. Кипваме ястието и намаляваме степента на котлона до слаба към умерена.
Когато лещата е сварена, пасираме супата, а ако е необходимо наливаме още вода (в зависимост от желаната гъстота) и подправяме на вкус.
Сервираме супата гореща, с резен лимон.
Крем супа от червени чушки
Здравословно кулинарно предложение
12591