Необходими продукти:
400 гр. шкембе
1 л. прясно мляко
70 гр. масло
1 с. л. червен пипер
2-3 скилидки чесън
½ ч. ч. оцет
1 с. л. лют червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете шкембето на дребно.
Оставете го да ври на слаб огън 10-15 минути в подсолено прясно мляко.
Разтопете масло и добавете червен пипер, разредете с черпак от бульона, в който ври шкембето.
Разбъркайте добре и добавете към чорбата.
В купичка смесете оцета и нарязания на ситно чесън.
Традиционно шкембе чорбата се поднася и с лют червен пипер.
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде
Студена лятна супа