Продукти:
500 гр спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 супена лъжица нишесте
30 гр масло
3-4 супени лъжици заквасена сметана
сол на вкус, черен пипер
150 гр кашкавалена извара
50 гр синьо сирене
Приготвяне:
Нарежете лука, чесъна, дръжките на магданоза и копъра и ги задушете в маслото. Прибавете спанака и останалите части копър и магданоз. Налейте малко вода и варете на бавен огън 10-15 мин. Пасирайте зеленчуците до гладкост.
Разтворете нишестето в малко вода и го сипете в супата. Долейте вода до желаната от вас гъстота. Овкусете със сол и кипнете отново супата. Отстранете я от огъня и застройте със сметаната. Претрийте изварата през цедка за да стане гладка. Натрошете на ситно синьото сирене и го смесете с изварата.
Подправете със сол и черен пипер. С помощта на две лъжици оформете кнедли и гарнирайте с тях топлата супа.
Крем супа с кнедли от извара и синьо сирене
Нещо бързо, леко и полезно, с което да залъжем неделния обеден глад
14509