Необходими продукти:
1 консерва домати или 500-600 г пресни домати
2-3 чаени чаши вода (според желаната гъстота)
1 средна глава лук
1 чушка сиврия
1/2-2/3 топка фиде
2-3 супени лъжици зехтин
1-2 щипки захар
черен пипер
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
В тенджера изсипваме консервата домати (белени и нарязани), прибавяме едро нарязаните лук и чушка, доливаме желаното количество вода и варим до омекване на зеленчуците.
Когато те се сварят, пасираме супата, добавяме фидето, подправяме на вкус и варим още няколко минути до готовност на фидето. След като пасирате зеленчуците, но супата е гъста за вашия вкус, може да долеете още вода, но задължително гореща.
Поднасяме ястието, поръсено с пресен магданоз. Като допълнение може да го споделим с компанията на сирене и препечен хляб.
Доматена супа с фиде
Майската прохлада пристига
52726