Необходими продукти:
250 г леща
1 ч. л. босилек
1 ч. л. чубрица
3 с. л. доматено пюре
5-6 с. л. зехтин
1 дафинов лист
1 морков
1-2 глави лук
50 г бекон на ивици
100-200 г кестени
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Кестените се сваряват за 30 минути. След това се обелват. Лещата се залива с 4 части вода (около 1 литър) и се вари 10-15 минути.
Беконът се запича на сух тиган. Щом мазнината се разтопи, ивиците се изваждат и в същия тиган се изсипват нарязаните надребно лук и морков. Пържат се кратко.
Към запържените лук и морков се добавят кестените, наливат се зехтин и доматен сос. Пържи се 1-2 минути, след това се разрежда с бульона, в който ври лещата, и се излива при нея. Чорбата се оставя да ври около 15 минути.
Накрая се подправя с дафинов лист, чубрица, босилек и сол. Ври още 5 минути и се сервира, като всяка порция се поръсва с парченца бекон.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти: