Необходими продукти за 6 порции:
2 скилидки чесън
6 с. л. зехтин
1 ч. ч. леща
350 г стерилизирани домати
2 моркова
1 глава лук
1 стрък целина
5–6 зърна кардамон
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. ч. замразен грах
1–2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Лещата се почиства, измива се и се залива с 4 ч. ч. студена вода. Вари се заедно с нарязаните надребно моркови, лук, целина, скилидките чесън и се подправя с кардамона, джинджифила и кимиона.
2. След 15–20 минути, когато лещата омекне, се добавят нарязаните надребно домати. Посолява се, прибавя се зехтинът и варенето продължава около 20 минути.
3. Сипва се грахът и се вари още 10 минути. Преди сервиране се отстраняват кардамоновите семена и се подправя с лимоновия сок.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Кюфтенца от леща
Бърза и вкусна салата от леща
Крем супа от леща
Любопитни истории за индийската кухня