Това бобово растение е богато на витамини от група B, а в състава му влизат още магнезий, фосфор, цинк, желязо и не малко фибри.
Продукти:
250-300 гр червена лющена леща
150-200 гр картофи
1-2 моркова
1 малка глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
50-75 мл зехтин
1/2 чаена лъжичка джоджен
1/2 чаена лъжичка босилек
черен пипер и сол на вкус
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици червен пипер
Приготвяне:
Запържете в мазнината ситно нарязаните лук и чесън за една минута. Добавете 1,5 л гореща вода заедно с обелените и нарязани картофи, моркови и леща. Варете 10-15 минити, след което прибавете подправките и доматеното пюре. Накрая пасирайте супата с помощта на миксер (пасатор) и я поварете на тих огън още 2-3 мин. Сервирайте с резен лимон.
Крем супа от леща
Хем ще я сготвим за нула време, хем ще добавим витамини и минерали към менюто си
19901