Необходими продукти:
1 кг средни до дребни картофи
4-5 моркова
1 глава чесън
1 чаша бяло вино
зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на четвъртинки, а морковите на продълговати пръчици и ги изсипваме в тавичка, постлана с намаслена хартия за печене.
Вземаме една голяма глава чесън, на която отрязваме горната част, така че при печене да пусне целия си аромат, слагаме и нея в тавата, поливаме добре със зехтин, чаша бяло вино и прибавяме пипер и сол.
Поставяме фолио върху тавата и прилепваме краищата му плътно по ръба на съда, за да може ястието да се задуши добре.
Печем около 45 минути на 220 градуса, като накрая оставяме зеленчуците да се зачервят без фолиото.
Запечени картофи с бяло вино, зехтин и чесън
Шампиони по скоростно изяждане
24386