Необходими продукти:
250 г гъби печурки
30 г масло
връзка пресни аспержи
сушени домати от буркан
2-3 сварени яйца
черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете гъбите. Задушете ги в масло, докато омекнат. Кипнете тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Обелете аспержите с белачка за картофи, отрежете най-долната и част и я изхвърлете, защото е по-жилава и нарежете останалата на парчета. Пуснете ги във врящата вода и ги варете 5 минути.
Веднага ги извадете и охладете в купа със студена вода с лед. Така ще запазите цвета им и ще пресечете процеса на варене. Ще получите аспержи ал денте.
Сварете яйцата в същата вода за 5 минути. Обелете ги и ги нарежете. Нарежете и сушените домати на парченца.
В купа комбинирайте аспержите, задушените гъби, сушените домати и нарязаните на четвъртинки яйца. Поръсете със сол и черен пипер и полейте със струйка зехтин.