Не мълчете като риби, а се отдайте на бурни кулинарни овации по адрес на крайния резултат.
Продукти:
125 гр меко масло
1 яйце
1/2 чаена лъжичка сол
розмарин, салвия, мащерка
250 гр брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1 консерва риба тон (филе в собствен сос)
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица галета
Приготвяне:
Разбийте маслото на пяна и прибавете яйцето. Накълцайте подправките на ситно, ако са пресни и ги смесете с брашното, предварително пресято с бакпулвера и солта. Омесете бързо меко тесто и го оставете на студено, докато приготвите крема от рибата. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още малко брашно.
После сложете в дълбок съд предварително отцедената риба, лука и чесъна. С пасатор направете гладка смес заедно с майонезата и галетата. Разбъркайте и овкусете с подправките.
От алуминиево фолио направете фунийки. Разточете тестото и го нарежете на тънки ленти, широки 1 см и дълги 15 см. Увийте ги спираловидно върху фунийките и изпечете до порозовяване в предварително загрята на 170 градуса фурна. Разбира се, много по-лесно е, ако разполагате с метални фунийки, но и така нещата се получават.
Изстиналите конусчета напълнете с рибния крем чрез шприц и тънък накрайник.
Фунийки с крем от риба тон
Май тази риба отива на всичко
18081