Няма какво да добавим, освен да се снабдите с нужните продукти и да се залавяте за работа.
Продукти за 4 салати:
4 домата
200 гр овче сирене
2 малки глави червен лук
1/2 връзка магданоз
4 твърдо сварени яйца
8 печени червени чушки
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2 скилидки чесън
сол, олио, оцет
Приготвяне:
Потопете за кратко доматите в кипяща вода и веднага ги охладете в студена, за да прекъснете процеса на варене. Обелете ги и ги нарежете на кубчета като отстраните семките. Натрошете сиренето. Нарежете лука на тънки полумесеци и го смесете с нарязания магданоз. Настържете яйцата на едро ренде и нарежете чушките, след което ги смесете с червения пипер и пресования чесън.
Сглобете салатите като на дъното на купички или гювечета сложите пласт домати, след това сирене, лук с магданоз, настъргано яйце, а композицията завършете с печените чушки. Притиснете всичко с ръка и приберете в хладилника за 30 минути. После обърнете салатите в чинии и отделно сервирайте сол, олио и оцет, за да може всеки да подправи салатата си по свой вкус.
Салата "Българанъ"
Нещо като овчарска салата (но без месо)
26797