Необходими продукти за 6 - 8 порции
1 глава лук, ситно нарязана
1 морков, нарязан на малки кубчета
1 резен целина, нарязана на кубчета
1 клонче чубрица
400 г кайма
2 с. л. ориз
½ ч. л. чубрица
½ ч. л. черен пипер
1 щипка кимион
2 с. л. брашно
1 домат, ситно нарязан
1 шепа фиде, натрошено
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
4 с. л. магданоз, ситно нарязан
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът, морковът и целината се заливат с 2,5 л студена вода, добавят се 2 ч. л. морска сол и клончето чубрица и се слагат да заврат. Оставят се да къкрят 10 мин.
2. Оризът леко се сварява със 120 мл вода, докато се абсорбира водата. Охлажда се и се омесва с каймата, чубрицата, пипера, кимиона и малко сол на вкус, ако не е солена каймата. Оформят се малки топченца, които се овалват в брашното и се пускат във врящия бульон. След като поврат 5 мин., се слага доматът. След още 10 мин. се пуска фидето и се вари 3-4 мин., докато омекне. Отстранява се от огъня.
3. Разбиват се яйцето с киселото мляко. Малко по малко се сипва от горещата супа в млечната смес при непрекъснато разбъркване. След като се стопли застройката, се сипва в супата, разбърква се и се сервира с пресния магданоз.
Други рецепти за супа:
Пет рецепти за супа с паста
Зеленчукова крем-супа
Как да сгъстим супа
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!