Необходими продукти:
1 кг. пресни, едри скариди, без главите
Продукти за маслото:
125 г меко масло
1 голяма скилидка чесън
1 червена, люта чушка, без семките
връзка пресен магданоз
връзка пресен босилек
сокът от 1 лайм и резени за поднасяне
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте скаридите под течаща вода. Сложете в блендер магданоза, босилека, чесъна, лютата чушка и сока от лайм и пасирайте. Вземете 1 с.л. от сместа и я разбъркайте в скаридите. Приберете ги в хладилника. Добавете към останалата смес в блендера маслото, черен пипер и сол и пасирайте до гладкост.
Излейте сместа върху фолио и я увийте като стегнат бонбон. Сложете го във фризера, докато приготвите скаридите. Изпечете скаридите на силно загрята скара по 3-4 минути от страна до розово.Прехвърлете ги в чиния и още топли поставете върху тях резени от билковото масло, за да се стопят. Декорирайте с лайм за свежест. Разтопете останалото масло на котлона и го поднесете в купичка, отстрани на скаридите.
Още по темата:
Морски дарове на скара
Мини коктейли със скариди и крем от авокадо
Салата скариди с домати
Паеля