Необходими продукти за 6–8 порции:
за салатата:
250 г броколи
250 г карфиол
250 г замразен грах
1 глава червено цвекло
2 моркова
за соса:
1 яйце
200 мл олио
1/2 глава лук
1 печена чушка
5 с. л. кетчуп
1/2 ч. л. синапено семе
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. оцет
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Броколите и карфиолът се накъсват на розички. Варят се 5 минути на пара заедно с граха и се оставят да изстинат. Цвеклото и морковите също се сваряват и се нарязват на парченца.
2. В дълбок и тесен съд се счупва яйцето, сипва се олиото и се пасира, докато се получи сос, подобен на майонеза. Малко преди да се сгъсти съвсем, се добавят настърганият на ренде лук и нарязаната надребно чушка, както и останалите продукти за соса. Сместа се разбива с пасатор до пълното й хомогенизиране.
3. Зеленчуците се аранжират в подходяща чиния и се сервират със соса.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как се е появила шопската салата?
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата