Продукти за 4 порции:
*3 глави лук
*1 зелена чушка
*1 ч.л. пресен корен джинджифил, нарязан на ситно
*1 ч.л. пресен чесън, намачкан
*1 ч.л. сол
*1 ч.л. чили на прах
*2 с.л. лимонов сок
*350 гр замразени скариди
*3 с.л. масло
*400 г консервирани домати (1 кутия)
*пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чушката. Сложете в една купа джинджифила, чесъна, чилито на прах и разбъркайте. Добавете лимоновия сок и бъркайте, докато се получи гладка паста.
Поставете скаридите в купа със студена вода и оставете да се размразят. След това ги изцедете добре. Загрейте маслото в съд за готвене. Добавете лука и запържете, докато стане прозрачен.
Прибавете пастата и подправките към лука, намалете огъня и оставете да ври за около 3 минути. Добавете доматите и чушката. Оставете да се задуши за 5-7 минути, като разбърквате от време на време.
Добавете размразените скариди в съда и варете още около 10 минути, като разбърквате от време на време. Сервира се с пресен кориандър, сварен ориз и зелена салата.