Необходими продукти:
(за 2 порции)
За салатата:
100 г филе пушена сьомга
125 сирене тип "Крема"
1 ч. л. нарязан наситно пресен копър
щипка сол
1 маруля
шепа черни обезсолени маслини
За дресинга:
5 с. л. зехтин
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. кленов сироп или мед
1 с. л. балсамико
сол и пипер
Начин на приготвяне:
В купичка разбъркайте сиренето с копъра и солта. Оформете рулца с дебелина 1,5 см и увийте всяко във филе сьомга. Покрийте ги със свежо фолио и ги приберете в хладилника, докато не стане време да приготвите салатата. За дресинга смесете всички съставки и ги разбъркайте добре.
Приберете го в хладилника.
Непосредствено преди да поднесете вечерята, накъсайте бързо марулята, залейте с дресинга, сложете по няколко маслини и подредете рулцата върху салатите.